Zamieszczone przez pedros
Zobacz wpis
opony letnie - co myślicie
Zwiń
X
-
Gość
-
Zamieszczone przez unicestwiacz_wszechrzeczy Zobacz wpis
Tak. Kupiłem już czwarty komplet w tym samym rozmiarze. Różniły się tylko indeksami prędkości. Po przekładce z V na W (całoroczne na letnie) zawsze jest twardziej. Ale może to kwestia innej gumy. W to Wochenende przekładam z V na Y i jestem ciekaw...
Seria 188KM/270Nm na 95RON
Komentarz
-
-
Gość
-
Gość
Zatem bądź pionierem i kup cztery opony tego samego modelu z rożnymi indeksami. I będziesz mógł sam sobie odpowiedzieć. A doświadczenie z pierwszej ręki cenniejsze niż z kolejnej. :-)
Komentarz
-
Zamieszczone przez paweł2 Zobacz wpisPanowie, napiszcie coś o Dębicy Presto. Warto w to inwestować?Seria 188KM/270Nm na 95RON
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez kylo125 Zobacz wpisZapewne ma na myśli presto uhp2, czy też presto hp.Cała Polska woła z nami wyp...dalać z uchodźcami.
Komentarz
-
-
Gość
I dlatego teraz w testach przegrywa z goodridem i linglongiem?
Komentarz
-
Gość
Dobre. Mam całoroczne quatrac 5 i jestem z nich bardzo zadowolony.
Tylko wykończenie jest słąbe, bo resztki gumy odstają od opony i "cycki" są nieodcięte.
Komentarz
-
Gość
Co ty pitolisz? Przeca nawet zeeteksy z tego samego okresu są lepsze niż gamma b2. To jest najgorsza opona europejskiej marki. I ma dramatycznie wąski bieżnik w stosunku do szerokości opony.
Wygląda jak z węższej opony. I jeszcze są głośne. Michelin obciach sobie robi tymi produktami pod szyldem kormoran. Zimowych w testach w ogóle nie zalecano na śnieg. poza niską ceną, to naprawdę nie ma żadnego innego powodu, żeby kupić kormorany.
Teraz to mi się z klockami samko wszystko układa w logiczną całość. I diesel w okolicach 200 KM na takim dziadostwie jeździł - to nic dziwnego, że w jakimś ogrodzeniu skończył.Ostatnio edytowany przez Gość; 44763.
Komentarz
-
Zamieszczone przez unicestwiacz_wszechrzeczy Zobacz wpis
To pokazuje jak bezsensownie są nadawane etykiety hamowania na mokro z 80. Te plastiki starperformer, sailun mają B, nikt tego nie sprawdza, a to natychmiast powinno wylądować w E.
10 metrów przy 80kmh, a na autostradzie przy 140 kmh oznacza że delikwent na tych plastikach wjedzie w stojące auta z prędkością 50-60 kmh.Ostatnio edytowany przez Sebastian_M26; 221.Seria 188KM/270Nm na 95RON
Komentarz
-
-
Gość
Apollo i vredestein od kilku lat to jeden koncern. Oczywiście, to ten z Indii kupił tego z Holandii. Do tandety typu zeetex to mu jeszcze sporo brakuje.
Komentarz
-
Gamma b2 to opona śliska na mokrym i dość głośna. Ale nie przesadzajmy, nie da się na niej jeździć. Jest lepsza od wszystkich china, bieznikowanych oraz dwuletnich Dębica presto. Trzeba na niej po prostu uważać. Jeżeli ktoś takie opony kupił nowe to uważam to za lepszy pomysł niż ładne uzywki z niemieckich aut powypadkowych.
Co do Conti5 są bardzo dobre na mokrym jak i na suchym. Jedyna wada to szybko znikający bieżnik.
Skąd taki wielki przeskok cenowy między 15,16 cali a 17 w górę. Opony kosztują 50% więcej a czasem i więcej. Popularność rozmiaru?
Komentarz
-
Komentarz